10 nejoblíbenějších skandinávských designovek roku 2021

Představujeme seznam největších oblíbenců roku 2021 na DESIGNSPOT. Podívejte se, jestli máte doma některý z nich nebo se inspirujte a udělejte si radost.

1. sada kořenek MENU Bottle

Sada kořenek od MENU patří mezi vaše nejoblíbenější kousky už tradičně a nejinak tomu bylo i vloni. Za svůj úspěch vděčí ikonickému designu ve tvaru lahve a kvalitnímu zpracování z odolného plastu. Uvnitř se skrývají odolné keramické mlecí kameny s nastavitelnou hrubostí mletí. A šikovným detailem je, že namleté koření se sype z horní části. Nezůstávají tak na stole nežádoucí stopy.

2. termohrnek STELTON To-Go

Přenosné termohrnky To-Go Click značky STELTON mají stylový design, perfektní zpracování z oceli a patentovaný uzavíratelný systém, přes který neunikne ani kapka. Ze všech barevných variant, které u nás najdete, je nejoblíbenější varianta „soft rose“. Velkým hitem jsou ale také varianty Moomin s krásnými kresbami na motivy Mumínků.

3. policový systém STRING

Policový systém STRING patří bezesporu do kategorie ikonického skandinávského nábytku. Jednoduchá, ale promyšlená nadčasová konstrukce podobná stavebnici nabízí takřka neomezené možnosti sestavení a využití. Sestavy na míru nebo hotové balíčky z názvem „Pocket“ zdobí už plno vašich domovů i kanceláří. Přečtěte si více o vzniku a historii značky STRING v našem magazínu.

4. čajová konvice MENU

Stylová skleněná konvice od MENU splní požadavky i těch nejnáročnějších milovníků čaje. Jednoduchý design z dílny studia Norm Architects je inspirován asijskou zen filozofií. Čisté sklo vám umožní vychutnat si krásnou barvu čaje a sledovat, jak se voda postupně zabarvuje. Zajímavým detailem konvice je sítko na čaj připevněné k silikonovému řemínku, za který ho můžete po vylouhování jednoduše vytáhnout.

5. lampy TR od MENU

Vrcholem minimalismu je kolekce lamp TR značky MENU. Dominuje jim rozměrná kulatá žárovka z mléčného skla s hedvábně matnou povrchovou úpravou a najdete je u nás v mnoha variantách pro různé možnosti použití – jako závěsné, nástěnné i stolní lampy. Stolní mají stylovou základnu z broušené mosazi nebo ušlechtilého mramoru.

6. rychlovarná konvice STELTON

Rychlovarné konvice z kolekce EM77 od STELTON navazují na populární řadu termosek, ze které si berou oceňovaný minimalistický design. Kromě konvice pro ohřev vody tak získáte nadčasový designový doplněk na kuchyňskou linku, na který je radost pohledět. Konvice je vyrobena z kvalitního plastu a je tak velmi lehká a odolná.

7. květináče s podstavci MENU

Designové květníky na drátěných podstavcích Wire od MENU potěší vás i vaše rostlinky. Za pomoci podstavců několika velikostí s nimi můžete vytvořit stylovou květinovou sestavu. Navíc skvěle vyniknou nejen doma, ale díky zpracování z oceli také venku, kde bez potíží odolají vlivům počasí.

8. stojan na papírové utěrky SKAGERAK

Také obyčejný stojan na papírové utěrky může být stylovou dekorací. Minimalistický stojan SKAGERAK z dubového dřeva je ozdobený slušivým koženým poutkem, za které ho hravě přenesete kamkoliv bude potřeba. V přírodní i černé barvě vypadá luxusně a doporučujeme ho zkombinovat s dalšími dřevěnými doplňky do domácnosti SKAGERAK, které jsou pověstné perfektní kvalitou a řemeslným zpracováním.

9. věšáky Afteroom od MENU

Minimalistické věšáky Afteroom jsou jedním z ikonických kousků značky MENU. Na stěnu je jednoduše připevníte pomocí skrytých šroubků, takže nic nenaruší jejich vizuální čistotu. Navíc jsou sami o sobě stylovou dekorací – ať už v klasické verzi se šesti nebo zjednodušené se dvěma úchyty.

10. dekantační karafa MENU

Dekantační karafy od MENU jsou dílem proslulého designérského studia Norm Architects a povznesou pití červeného vína doslova na vyšší úroveň. Víno se díky dekantéru provzdušní a zbaví nežádoucích tónů. Samotný proces dekantace je velmi zajímavou podívanou – karafu připevníte za hrdlo lahve vína a opatrně jej otočíte vzhůru nohama. Víno tak bude efektně stékat po stěnách karafy a celý proces tak proběhne v několika okamžicích. Víno pak můžete stylově nalévat přímo z karafy.

Přečtěte si také