Barevná jídelna s kolekcí Sobremesa značky HAY

Kolekce Sobremesa, nejnovější přírůstek značky HAY, vznikla ojedinělou spoluprací s umělkyní a šefkuchařkou Lailou Gohar.

Pro Lailu Gohar, která se narodila v Egyptě a v současné době žije v New Yorku, je jídlo prostředek k vyprávění příběhů. Společně se značkou HAY představuje kolekci nádobí a kuchyňských doplňků, která oslavuje radost ze stolování.

Laila Gohar je známá svým citem kombinovat umění a jídlo nevšedními způsoby.

Název kolekce Sobremesa si půjčuje ze španělštiny, kde tento výraz popisuje „užívání si odpočinku a dobré společnosti po jídle“. Kolekce zahrnuje zářivě barevné nádobí, jako jsou porcelánové servírovací mísy různých velikostí a odstínů, ručně malované kameninové vázy, džbán na vodu, nádoba na sušenky a porcelánový hrnec na vaření.

Kolekce Sobremesa vznikla pro každodenní použití a radostné chvíle u společného vaření.

Talíře a mísy Sobremesa se vyznačují jasnými a teplými barvami, které se skvěle kombinují.

Sladká jako bonbón - váza Sobremesa Stripe vypadá krásně s kyticí i jako samostatný doplněk.

Dóza na sušenky Sobremesa Stripe pozvedne úroveň odpolední chvíle s šálkem čaje nebo kávy.

Součástí je také nevšední prostírání – ubrusy a ubrousky z plátna OEKO-TEX®, do kterých jsou ručně vyšívané různé vzory a obrazce nebo originální modrá zástěra, která poteší každého milovníka vaření.

Španělské slovo sobremesa označuje chvíle odpočinku po dobrém jídle.

Prostírání je z plátna OEKO-TEX® a ručně vyšívané.

Laila Gohar navrhla pro kolekci Sobremesa také kuchyňské textilie, například tuto modrou zástěru s vyšívanou lžící.

Spolupráce vznikla na základě dlouhodobého vzájemného obdivu mezi Lailou Gohar a Mette Hay, zakladatelkou a kreativní ředitelkou společnosti HAY. „Spolupráce s Lailou byla velmi přirozená, ačkoliv navrhování produktů pro ní byla úplně nová disciplína. Jsem velmi hrdá na to, že prostřednictvím kolekce Sobremesa můžeme šířit Lailinu práci a přístup také k našim zákazníkům." říká Mette Hay.

Výsledkem této ojedinělé spolupráce je ležérní a odlehčená kolekce, která je současně originální a osobitá. Nabízí netradiční produkty, které jsou určené ke každodennímu používání a jak sama autorka vybízí, vhodné ke kombinování s dalšími kousky, které máte doma a máte je rádi.

Prohlédněte si celou kolekci Sobremesa značky HAY.

Přečtěte si také