Darujte radost aneb výběr toho nejlepšího pod stromeček

Udělejte radost špičkovým skandinávským designem. Objevte naše tipy na ty nejkrásnější kousky pro každého, se kterými určitě nešlápnete vedle.

Studenější počasí předznamenává přechod do dalšího ročního období a domovy se pomalu začnou linout charakteristické vůně skořice a smrkových větviček. Vánoce se blíží mílovými kroky a s tím přichází těšení se na dobré jídlo, všudypřítomnou radost a společné chvilky s rodinou a přáteli.

Vítáme vás na DESIGNSPOT, kde se skandinávská elegance potkává s podstatou nadcházejících svátků. Pečlivě jsme pro vás sestavili výběr dárků, které vykouzlí široké úsměvy na tvářích vašich blízkých a pomohou vám vytvořit nezapomenutelné momenty u vánočního stromečku.

Značka ferm LIVING nabízí zajímavé kousky, se kterými můžete ozvláštnit nejen sváteční tabuli. Na prostřeném stolem krásně vypadají například sklenice Ripple, které máme v několika variantách, například na nožce určené na víno. Najdete je u nás dokonce v barvách Clear a Smoked. Mísy a košíky Ceramic můžete například využít k servírování příloh nebo pečiva a celý styling doplnit o výrazný prvek v podobě naaranžované mísy nebo vázy Fountain.

Pro náročné ženy

Překvapte letos vášnivé obdivovatelky skandinávského interiéru tím, co opravdu milují – elegantním designem. Sázkou na jistotu jsou keramické nebo skleněné vázy, které se rychle stanou oblíbenými kousky na dlouhá léta. Zaujmout vás může například populární keramická váza Fountain od značky ferm LIVING, jejíž sochařský výraz a elegantní tvar budí dojem uměleckého kousku. Váza vaší milovanou ženu bude provázet celý rok – může s ní vytvářet efektní květinové aranže se sezónními květinami.

Elegantní tvar váz Fountain, jak název napovídá, je inspirován tvarem klasických fontán. Stát mohou samy o sobě nebo je lze doplnit o různé větvičky nebo čerstvě řezané květiny.

Designovým textilem pak určitě potěší značka HAY, v jejích kolekci najdete bavlněné župany a pyžama. Jednotlivé kousky mají pečlivě navržený design návrhářkou Tilde Bjerregaard a perfektně ladí k doplňkům a nábytku této značky.

Kolekce pyžam Outline je vyrobena z jemné organické bavlny, která je velmi příjemné na dotek. Barevné varianty lze mezi sebou kombinovat dle vašeho specifického stylu.

Pokud chcete darovat něco opravdu výjimečného, v nabídce máme poslední kousky étericky krásných svícnů na čajovou svíčku z kolekce Échasse, která vznikla pod taktovkou dánské značky Menu (nyní Audo Copenhagen). Jemný kontrast mezi kovovou základnou a oble tvarovaným sklem tvoří naprosté vizuální potěšení a z obyčejného svícnu tak dělá designovou záležitost. Na zajímavosti svícnu může dodat také fakt, že k dostání již nebude.

Krásné svícny na čajovou svíčku svým minimalistickým výrazem zapadnou do různých interiérových stylů.

Pro vybíravé muže

Od minimalistických sklenic, přes praktické přenosné hrnky, až po designové ikony, za které si u vánočního stromku vysloužíte obdivný úsměv; na DESIGNSPOT na vás čeká pečlivě sestavený výběr elegantních a praktických kousků pro moderního muže, který si libuje v rafinované estetice a funkčnosti.

Máte doma milovníka kvalitního vína? Překvapte ho dekantérem na víno Wine Breather od značky Audo Copenhagen z dílny proslulého studia Norm Architects. Designéři navrhli karafu tak, aby funkčnost šla ruku v ruce s formou a dekantace byla jednoduchou záležitostí na dvě minuty.

Dekantéry Wine Breather pomáhají odstranit nežádoucí sediment na dně láhve, víno provzdušní a umožní mu tak rozvinout své tóny.

Pro muže, kteří jsou neustále v pohybu nebo na cestách tu máme skvělé termohrnky To Go Click dánské značky Stelton. Hrnek nejenže udrží nápoje horké po dlouhou dobu, zároveň jej lze ovládat jedním kliknutím a víčko po uzavření udrží tekutiny tam, kde mají být. Nadčasový design je vítaným bonusem pro náročné oko.

Termohnrky To Go Click máme k dispozici v různých barevných variantách. Některé dokonce nesou kouzelné ilustrace roztomilých Mumínků.

Ponořte se do světa intelektuálního potěšení s šachy od dánské značky HAY! Každý tah je nejen strategický, ale i stylový, díky elegantnímu designu a pestrým barvám, které jsou pro tuto značku tak typické.

Šachovnice v sobě krásně spojuje klasiku s moderní estetikou a výsledkem je nejen herní pole, ale skutečné umělecké dílo. Každý kus je precizně zpracován, aby poskytoval optimální herní zážitek a zároveň sloužil jako vizuální lahůdka pro váš interiér. Dovedete si představit lepší dárek pro milovníka této klasické hry?

Šachové figurky jsou vyrobeny ze dřeva a deska z kartonu. Šachy dodáváme v krásné a skladné krabičce.

Kouzelný svět dětské fantazie

Skandinávský design rozhodně není jen pro dospělé, a proto na DESIGNSPOT nezapomínáme ani na naše nejmenší. Hravé dekorace a půvabné hračky podnítí fantazii a vytvoří útulné koutky v dětských pokojíčcích.

Nechte svou ratolest prozkoumávat svět tvarů, struktur a kompozic. Se stavebnicí Little Architect Blocks si snadno vytvoří nekonečný svět plný fantaskních staveb. Kostky nabízí tzv. open-ended play, tedy typ hry s důrazem na proces, objevování a experimentování. Děti se tak naučí využívat svou kreativitu bez jasně daných omezení a hranic, čímž se posiluje problémové a svobodné myšlení dětí.

Jednoduché kostky jsou inspirované kodaňskou architekturou. Vašim nejmenším zajistí hodiny zábavy a rozvinou jejich fantazii nenásilným způsobem.

Večerní usínání pak dozajista zpříjemní lněný polštářek Safari Horse ve tvaru koníka, který se rychle stane milovaným společníkem na cestě do říše snů. Inspirujte malé duše a vytvořte spolu nezapomenutelné vzpomínky, které si uchováte po celý život.

Koníka máme ve dvou barevných provedeních – Natural a Dusty Rose.

Malí kuchaříčci budou nadšení z dřevěné kuchyňky Toro. Proměňte obyčejné odpoledne v kulinářskou show a objevte ve svých ratolestech radost z vaření. Kuchyňku můžete doplnit o nádobí a sadu na vaření a s dětmi si užít dlouhé chvíle zábavy. Krásné detaily a minimalistický design navíc v dětech probudí cit pro estetiku.

Dětská kuchyňka Toro je vyrobena z překližky a bukového dřeva. Odolá tak všem možným nápadům vašich dětí. Lze k ní dokoupit originální sady nádobí ferm LIVING.

Ke kuchyňce se skvěle hodí i dřevěný čajový set. Děti tak mohou pořádat imaginární čajové dýchánky a pozvat na ně všechny své plyšáky.

Pozvěte své milované do světa okouzlující skandinávského designu, kde každý pečlivě navržený kousek vypráví příběh o jednoduchosti, kráse a promyšleném řemeslném zpracování.

Přečtěte si také