ferm LIVING – příběh unikátního spojení designu, umění a udržitelnosti

Ve světě designu, kde kreativita nezná hranic, se v roce 2005 začíná psát příběh jedné dánské značky, která tak trochu vybočuje z řady svou nedostižnou elegancí a podmanivou estetikou.

Značka ferm LIVING, jejíž jméno upoutá, okouzlila svět unikátním spojením skandinávského minimalismu, rozpustilých tvarů a vynikajícího řemeslného zpracování. Zveme vás do tajemného světa, kde design balancuje na pomezí umělecké formy a krása spočívá v každém detailu.

Kapitola první – Sen se stává skutečností

Začátek vyprávění se odehrává ve městě Kodani, kde se Trine Andersen rozhodla vdechnout život svým vizím. Trine se s manželem pokoušeli najít tapetu do nového domu, která by odrážela jejich vkus, ale bohužel nenašli nic, co by je zaujalo. A tak se talentovaná grafická designérka rozhodla vytvořit si jednu sama a ta se stala základem fenoménu, který se později proslavil pod názvem ferm LIVING. Fascinace geometrickými vzory, organické tvary a hluboké propojení s přírodou se brzy staly základními pilíři značky.

„Domov je přece mnohem víc než jen sbírka krásných předmětů – je místem, kde se odehrává život.“ Trine Andersen

Kapitola druhá – Hravý minimalismus

Filozofie značky stojí na základech skandinávského minimalismu. Čisté linie, tlumené barvy a pocit nenucené jednoduchosti prostupují skrz na skrz celou tvorbou. ferm LIVING má ale úžasnou schopnost čeřit svůj minimalistický výraz nečekanou hravostí. Rozpustilé vzory, poutavé barevné kreace a zajímavé detaily jakoby vdechují život do každého designu a tím ho tvoří jedinečným.

Dokonalé spojení minimalismu a hravosti – keramické košíky dodají vašemu interiéru přesně to, co mu možná chybí.

Při pohledu na vzor ženských postav tančících v kruhu se neubráníte úsměvu.

Kapitola třetí – Domov je tam, kde je umění

Svět ferm LIVING vás doslova pohltí svým přesahem do umění. Od pohádkových vzorů, které hravě místnost promění ve vizuální požitek, až po tvarově organické doplňky, které interiéru dodají dotek umělecké kvality; v sortimentu najdete produkty, které interiér rozhodně ozdobí, ale také přetvářejí prostor kolem sebe v živé plátno pro tvůrčí vyjádření.

Sbírka váz působí téměř kurátorským dojmem.

Zrcadlo nebo umělecký předmět?

Kapitola čtvrtá – Udržitelnost jako základ designové filozofie

Trvalost a dopad produktů na životní prostředí patří mezi zásadní principy značky. S pevným závazkem k udržitelnosti se výroba řídí přísnými kritérii a funguje v souladu s odpovědnými postupy. ferm LIVING aktivně snižuje svůj ekologický dopad a měří uhlíkovou stopu svých produktů. Účastní se Globálního paktu OSN a pravidelně zveřejňuje svou zprávu o odpovědnosti. Značka si zakládá na dlouhodobých vztazích založených na vzájemné hodnotové tvorbě, transparentní komunikaci a ohleduplném chování. Značka tak zůstává součástí neustálého dialogu o udržitelnosti a společně s ostatními hledá cesty k lepší budoucnosti.

Značka se při výrobě řídí několika principy. Například sleduje celý životní cyklus produktu a preferuje materiály s minimální uhlíkovou stopou.

Kapitola 5: Globální senzace

Přitažlivost ferm LIVING sahá daleko za hranice Dánska a okouzluje nadšence designu po celém světě. Jejich tvorba se objevuje v interiérech stylových domovů, butikových hotelů a moderních prostorů na různých kontinentech. Značce se povedlo vytvořit globální komunitu, kterou spojuje společná láska k jejich jedinečnému designovému jazyku.

Kolekce prémiových skleněných kousků Ripple patří mezi absolutní bestsellery značky.

Kapitola 6: Objevte v sobě designéra

Jedním z největších půvabů značky je jejich schopnost vyvolat kreativitu v každém z nás. S širokou škálou přizpůsobitelných a mnohostranných produktů vás doslova vyzývá, abyste objevili svůj vlastní unikátní styl. Přijměte roli designéra a vytvořte si svět plný osobitosti, fantazie a nezaměnitelné elegance.

Najděte v sobě designéra a probuďte k životu vlastní vize.

Vynikající řemeslné zpracování a spoustu prostoru pro sebevyjádření, police Bon je navržena přesně dle principů značky. Zavěsit ji můžete vodorovně nebo svisle a vytvořit si tak svůj originální prostor.

S neuvěřitelnou schopností propojovat jednoduchost s hravostí, značka ferm LIVING doslova předefinovala, co znamená vytvořit si domov, který je nejen vizuálně ohromující, ale také hluboce osobní. Ať už toužíte doladit svůj osobní prostor nebo mu přidat uměleckou hodnotu, nechte produkty ferm LIVING, aby vás vzaly na okouzlující cestu, kde se krása potkává s funkcí.

Přečtěte si také