Netradiční severské doplňky pro sváteční domov

Prožijte klidné a pohodové Vánoce. Vybrali jsme ty nejkrásnější skandinávské doplňky, které pomohou naladit slavnostní atmosféru a vykouzlit nezapomenutelný sváteční domov.

Svíčky jsou základ

Bez svíček to prostě nejde. Jejich plápolavé světlo vyvolává pocit klidu a pohody a pomůže navodit hřejivou domácí atmosféru. Prohlédněte si naše tipy na ty nejlepší z designových svícnů.

Kolekce Flare značky HAY nabízí originální skleněné svícny, které vychází z tradičních kousků. Jsou ale v moderních a hravých barvách, které v interiéru vyniknou a dodají mu optimismus.

Svícen s příznačným názvem Granny (babička) značky NORTHERN vás vrátí do starých časů, kdy plápolavé světlo svíček bylo jediným osvětlením za dlouhých večerů.

Minimalistické svícny Arcs jsou založeny na soustavě geometrických tvarů – podlouhlých obdélníků zakončených zaoblením. Vytváří tak elegantní siluetu, kterou zároveň akcentují výrazné barvy.

Svícny Echassé značky MENU svíčku elegantně ukryjí v nádobě z opálového nebo kouřového skla, která je posazena na tenkém podnoží z černé oceli nebo mosazi.

Pozoruhodnou kategorii tvoří nástěnné svícny, které jsou dekorací sami o sobě. Například geometrické svícny POV značky MENU, které vypadají skvěle samostatně, ale mohou se také kombinovat do vizuálně poutavých kompozic.

Svíčky značky HAY mají netradiční šroubovitý tvar a krásné syté barvy, takže vyniknou i jako samostatné dekorace. Prodávají se v setech po 6 kusech v různobarevných kombinacích.

Slavnostně prostřeno

Slavnostně prostřený stůl zve k dobrému jídlu, pití a především společnosti našich nejbližších. Vytvořte rodinnou pohodu s netradičními doplňky, které pomohou vykouzlit sváteční atmosféru.

Ubrus a prostírání z kolekce Sobremesa značky HAY jsou jedinečné ručně vyšívanými vzory a obrázky, které netradičně oživí sváteční stůl.

Stylový set mlýnků na koření MENU je nezbytností na každém jídelním stole. Exkluzivní edice z broušené mosazi s víčkem z ořechového dřeva patří mezi luxusní nadčasové kousky.

Podnos na vánoční cukroví nebo zákusky od HAY je vyrobený z barevného křišťálu, který ještě zvýrazní svůj sladký obsah. K dispozici ve dvou barevných provedeních.

Servírovací podnos Balcony je nedocenitelným pomocníkem při obsluhování hostů i jako stylová dekorace. Má elegantní design inspirovaný estetikou z poloviny století a vyvolává tak lehkou nostalgii.

Elegantní džbán Etruscan od MENU je odvážný kousek z leštěné nerezové oceli, který svou ladnou siluetou obohají nejen jídelní stůl, ale funguje skvěle také jako netradiční váza.

Dekorativní osvětlení

Dekorativní lampy nabídnou příjemné měkké osvětlení, které oceníte zvláště během šedých zimních dnů a dlouhým večerů.

Lampy z kolekce Parade okouzlí nápadným vzhledem připomínajícím světelné sochy. Jsou totiž ručně foukané z barevného skla, které jim propůjčuje charakter uměleckých kousků.

Přenosná lampa z kolekce Hashira značky MENU je minimalistický kousek inspirovaný japonskými lucernami z rýžového papíru. Díky stínidlu z tenkého plátna září příjemným měkkým světlem, které je navíc možné naladit do potřebné intenzity vestavným stmívačem.

Dekorativní lampy Ignus jsou elegantní alternativou k tradičním svíčkám. Jsou tvarovány z tenkého a průsvitného bone china, neboli kostního porcelánu, který jim propůjčuje téměř uměleckou estetiku.

Neonové trubice od HAY si doslova zamilujete. Ve dvou velikostech a několika barvách jsou perfektní na doladění atmosféry. Ať už chystáte večírek, nebo jen hledáte nevšední oživení interiéru.⁠

Jedinečný stojan na stromek

Na závěr představíme doplněk, který je však absolutní vánoční nezbytností. Dřevěný stojan na stromek Stella značky SKAGERAK je jedinečný kousek, který vyzdvihne krásu stromku a pomůže vytvořit mimořádnou a slavnostní atmosféru Vánoc.

Stojan má tvar osmicípé hvězdy a je vyrobený z dubového dřeva z udržitelných zdrojů s certifikací FSC. Dub je známý svou vysokou odolností a také krásnou dřevěnou kresbou a barvou. Potěší tak všechny milovníky přírodních materiálů a skandinávského řemesla.

Uprostřed stojanu je ocelový kalíšek, který díky mosazné povrchové úpravě doplňuje slavnostní a sváteční dojem z celého kousku. Do něj je pak možné doplnit vodu, takže zpomalí usychání stromku a díky tomu se z něj budete moci těšit delší dobu.

Přečtěte si také