New Works: Když se spojí špičkový design a umění

New Works přináší svěží pohled na dánský design, kombinuje minimalismus s uměleckým výrazem a vytváří odvážné a originální kousky, které promění váš domov v prostor plný inspirace a elegance.

Jednoduchost, funkčnost, nadčasovost – to jsou nejvíce skloňované pojmy mluvíme-li o dánském designu. Značka New Works však do této rovnice vnáší svou vlastní interpretaci a nový rozměr, kdy minimalismus umně a mnohdy odvážně kombinuje s uměleckým výrazem.

Lampy Nebra nabízí jemný kontrast mezi tradiční a současnou dynamikou a dodají interiéru poetický výraz.

Zrození značky

Za značkou stojí dva vizionáři – Knut Bendik Humlevik a Nikolaj Meier, které jejich touha po jedinečnosti dovedla až k založení studia, kde se rodí design se záměrem, patřičnou péčí a kde se kreativitě nekladou přílišné meze. Výsledkem jejich úsilí jsou pak kolekce, které překračují hranice tradičního skandinávského designu a oslovují jak milovníky strohého minimalismu, tak i ty, kteří mají v hledáčku věci neobyčejné a originální.

Zatímco se Nikolaj stará hlavně o čísla a chod společnosti jako CEO, Knut Bendik je kreativním ředitelem a udává značce směr a vizi.

Kolekce plné kontrastů

Tvrdé a měkké materiály, světlé a tmavé barvy, hladké a drsné textury – kontrast mezi těmito klíčovými prvky vytváří neotřelou dynamiku, která se zrcadlí v každém pečlivě navrženém kousku, ať už se jedná o nábytek, osvětlení nebo doplňky.

Někdy jsou ty nejjednodušší věci ty nejkrásnější. Policová sestava Display Shelf byla navržena tak, aby se nenásilně propojila s již existujícím prostorem. Promyšlený design, jako jsou například vestavné knižní zarážky a možnost sestavu rozšiřovat dle aktuálních potřeb, je ztělesněním filozofie značky New Works.

Mezi ikonické produkty značky patří například lampy Margin nebo Tense, které nabízí nádherný kontrast jednoduchého tvaru a příjemně rozptýleného světla, které vychází přes měkký materiál. Dále jsou to židle Covent, které vynikají neobvyklou kombinací objemné pohodlné sedací části a subtilního geometrického podnoží.

Židle Covent jsou pohodlné a lehce vytvoří příjemnou atmosféru při stolování.

Umění a funkce

Jedním z hlavních pilířů filozofie New Works je spojení umění a funkčnosti. Značka spolupracuje s různými umělci, designéry a architekty, aby vytvořila produkty, které nejsou pouze praktické, ale také vizuálně poutavé a inspirativní. Každý produkt je výsledkem pečlivého procesu s důrazem na detail – od výběru materiálů, až po finální provedení. Například svítidla jsou navržena tak, aby nejen osvětlovala prostor, ale také ho proměnila. Lampy vytváří hru stínů a světla, což přidá místnosti nový rozměr a ambientní atmosféru.

Lampy Tense se vznášejí jako obláčky a prostor osvítí jemně rozptýleným světlem.

Jemná rovnováha

Lampa Kizu je jedním z nejznámějších produktů New Works a skutečně ztělesňuje myšlenku harmonie a rovnováhy. Toto umělecké dílo se skládá ze dvou geometrických tvarů – podstavce a stínidla – které jako by levitovaly jeden nad druhým. Kontrast mezi masivním mramorem a subtilním tvarem akrylového stínidla vytváří dojem, že lampa odolává základním fyzikálním zákonům a vytváří tak napětí a vizuální zajímavost.

Stolní lampy Kizu jsou dostupné i v přenosné verzi, se kterou si přivedete světlo kamkoliv potřebujete.

Čistokrevný minimalismus

Židle Missing je dalším příkladem originálního designu New Works, který spojuje jednoduchost s tajemností. Na první pohled minimalistická židle působí lehce a vzdušně, jako by se ve svém prostředí ztrácela. Právě tato iluze neviditelnosti je klíčovým prvkem designu Missing. Židle je vyrobena z odolných materiálů, které jsou zpracovány do čistých linií. Je tak ideální volbou pro ty, kteří chtějí do svého interiéru přinést kousek střízlivého, ale nepřehlédnutelného designu.

Stolky Mass: Sochařský minimalismus v dokonalé formě

Kolekce stolků Mass je dalším ikonickým počinem značky New Works, který krásně ilustruje schopnost propojit sochařské formy s funkčním designem. Stolky Mass působí jako monumentální, ale přitom jemné a elegantní objekty. Každý stolek je jako malé umělecké dílo, které si můžete umístit vedle pohovky nebo křesla jako praktickou odkládací plochu, ale také jako výrazný designový prvek.

Udržitelnost v DNA

New Works se také hlásí k odpovědnému přístupu k výrobě a udržitelnosti. Značka využívá vysoce kvalitní a udržitelné materiály, jako je mramor, mosaz, či dřevo, které jsou zpracovány tak, aby měly co nejdelší životnost. Navíc dbají na to, aby jejich výrobní procesy byly co nejšetrnější k životnímu prostředí, což je dnes pro mnoho zákazníků klíčový faktor při výběru designových kousků.

Proč si vybrat New Works?

Pokud hledáte design, který je nejen funkční, ale také umělecky hodnotný, New Works je značka, která vás určitě nadchne. Svůj domov jednoduše proměníte v prostor plný inspirace a originality. Veškerý nábytek a doplňky jsou navrženy tak, aby sloužily dlouhá léta a přinášely radost každý den.

Prohlédněte si kompletní nabídku New Works.

Přečtěte si také