Novinky NORTHERN ve znamení dřeva a severského řemesla

Jednoduchý nadčasový tvar, ruční truhlářská práce a krásné dubové dřevo dělají z letošních novinek výjimečné kousky, které se netají ambicemi nás provázet po generace.

Krása dubového dřeva ručně opracovaného šikovnými řemeslníky do posledního detailu nadchne na první pohled a spojuje všechny nové kousky od NORTHERN. Stylová čistota, která vyzdvihuje přírodní krásu nábytku, se zároveň vrací ke kořenům skandinávského řemeslného umění a půjčuje si z něj to nejlepší.

Rozkládací stoly Expand

Inspirací pro vznik rozkládacího stolu Expand byly radostné vzpomínky, které máme spojené s příjemnými okamžiky strávenými u stolu s rodinou a přáteli. Stůl lze navíc snadno rozšířit a přizvat tak další strávníky. V kulaté i obdélníkové verzi překvapí svou účelností.

Dřevěné židle a křesla Oaki

Židle Oaki snoubí severský design s japonským truhlářským uměním a vyznačuje se jednoduchostí a uměřeností, která je pro japonské řemeslné zpracování dřeva typická. Šikovným detailem židle jsou skryté spoje, které ji dávají odlehčený charakter a díky nim působí celistvým dojmem. Židle vychází z oblíbeného křesla Oaki.

Stoličky a lavice Pal

Stohovatelné stoličky Pal jsou postavené na třech nohách, to jim však na stabilitě neubírá. Neotřelý design stoličky a dubové dřevo, známé svou odolností a trvanlivostí z nenápadné stoličky dělá velmi nadčasový kousek.

Větší sestřičkou je pak praktická lavice Pal s výpletem z přírodního rákosu, který ne náhodou připomíná éru nábytku ze začátku 20. století.

Ručně tkané koberce Row

Koberce Row v sobě nesou nenápadnou inspiraci severskou krajinou. Mají zemité barvy a jemnou geometrickou strukturu, která připomíná pohled na norskou krajinu z ptačí perspektivy. Rovnoběžné linie jako brázdy zoraného pole se setkávají v různých úhlech, stejně jako se hranice mezi poli mění od sklizně ke sklizni.

NORTHERN, původně výrobce severských svítidel, letošní kolekcí úspěšně pokračuje v rozšiřování své produktové řady o další kousky nábytku a doplňků, které v sobě nesou jasné poselství: spojení krásy s funkčností, tradičního řemesla s moderním designem a návrat k přírodním materiálům.

Přečtěte si také