Přivítejte zimu šálkem horkého čaje nebo kávy

Zimní dny jsou dlouhé a není nad to si je zpříjemnit šálkem dobrého čaje nebo kávy. Udělejte si pohodlí, otevřete zajímavou knihu nebo časopis a pochutnejte si s námi.

Většina z nás má svůj malý každodenní rituál – uvaříme si dobrou kávu a vychutnáme si ji v zaslouženém krátké čase, který máme vyhrazený sami pro sebe. Kdekdo si bez lahodného horkého nápoje neumí představit začátek dne nebo pauzu po obědě.

Proč ale tyto vzácné okamžiky nepovýšit na novou úroveň s kvalitním nádobím a doplňky, které pomohou lahodit nejen našim chuťovým pohárkům, ale také na pohled.

Krásné a praktické čajové konvice

Stylová skleněná konvice Kettle od MENU splní požadavky i těch nejnáročnějších milovníků čaje. Jednoduchý design z dílny studia Norm Architects je inspirován asijskou zen filozofií. Čisté sklo vám umožní vychutnat si krásnou barvu čaje a sledovat, jak se voda postupně zabarvuje.

Zajímavým detailem konvice je sítko na čaj připevněné k silikonovému řemínku, za který ho můžete po vylouhování jednoduše vytáhnout. Ke konvici je navíc možné dokoupit ohřívač na čajovou svíčku, který nejenže čaj uchová déle horký, ale rituál z pití čaje zajímavě ozvláštní.

Specialitou jsou nerezové konvice z kolekce Cylinda Line, kterou pro dánskou značku STELTON navrhl slavný architekt a designér Arne Jacobsen. Prvotřídní provedení z nerezové oceli a ikonický design ověnčený řadou cen z těchto kousků činí skutečné klenoty.

Pro milovníky alternativní přípravy kávy

Jste-li milovníky kávy a rádi experimentujete se způsoby její přípravy, skvělým pomocníkem bude kávovar Piippu dánské značky SKAGERAK. Zvládnete z něj připravit dva šálky jemné filtrované kávy a navíc je to krásný kus skandinávského porcelánu.

Dobrá termoska zahřeje doma i venku

Důkladně vás zahřejí konvice se schopností udržet teplotu díky dvojité vakuové stěně. Ať už chcete pít svůj čaj horký co nejdéle třeba při čtení oblíbené knížky, nebo se chystáte vyrazit na mrazivou zimní procházku, kvalitní termosku bezeporu oceníte. Ty nejlepší dokáží uchovat nápoj horký až 8 hodin, takže na boj s mrazem budete připraveni.

Velmi oblíbené jsou ikonické termosky EM77 od STELTON, které jsou určené jak do terénu, tak do domácnosti. Jsou lehoučké a mají krásný minimalistický design, takže budou vypadat skvěle na jídelním stole i při svačině v zasněžených lesích. Termosku můžete navíc doplnit také rychlovarnou konvicí STELTON ve stejném designu.

Přečtěte si také