Tipy pro útulný sváteční domov v severském stylu

Inspirujte se našimi tipy, jak doma vytvořit útulnou atmosféru po vzoru skandinávců a připravte se na blížící svátky plné vůně cukroví a domácí pohody.

1. základem je světlo

Dlouhé podzimní večery si přímo říkají o rozmístění různých lampiček a svíček, které nás odmění příjemným tlumeným světlem. Z lamp volte především takové, které nemají příliš silnou intenzitu. Pozor si dejte na barvu světla, která by měla být spíše ve žlutých tónech.

Přenosná lampa Carrie byla inspirována dánským životním stylem hygge, který vychází ze snahy o vytvoření příjemné a útulné atmosféry interiéru za pomoci různých svíček a lampiček. Díky šikovnému držadlu a vestavné baterii ji můžeme snadno přenášet.

2. hřejivý plamen svíček

Svíčky pak pomohou doplnit příjemný a sváteční dojem. Jejich plápolavé světlo vždy působí jako uklidňujicí prvek a pomáhá navodit klidnou atmosféru. Dopomozte si šikovnými svícny, které sami o sobě mohou být svátečním dekoračním prvkem.

Zajímavým prvkem jsou nástěnné svícny, které jsou dekorací sami o sobě. Například svícny POV značky MENU v nezvyklých geometrických tvarech budou originálním doplňkem samostatně i v různých kompozicích.

3. doplňky, které vám dělají radost

Krásná mísa plná ovoce nebo váza s řezanými květinami či zelenou větvičkou doplní slavnostní dojem. Zkuste najít ideálně takový kousek, který pro vás má zvláštní hodnotu a bude vám tak dělat radost při každém pohledu – třeba proto, že se k němu vážou hezké vzpomínky nebo jste jej dostali jako dárek od někoho blízkého.

Mísa a další produkty z kolekce Échasse jsou výjimečné pro svůj netradiční design. Těžkou hmotu skla totiž drží na první pohled tenké kovové podnoží a vzniká tak velmi zajímavý kontrast.

Přečtěte si také