Představujeme nové designové lampy HAY, které si zamilujete

Dánská značka HAY představila nálož novinek pro letošní podzimní sezónu, mezi kterými je silné zastoupení skutečně mimořádných designových svítidel. Objevte s námi to nejlepší z nich.

Lampy Parade na pomezí umění a dekorativních svítidel

Kolekce lamp Parade nás okouzlila na první pohled. Jednotlivá svítidla upoutají nápadným vzhledem připomínajícím světelné sochy. Jsou totiž ručně foukané z barevného skla, které jim propůjčuje charakter uměleckých kousků. Skvěle vyniknou samostatně, ale skutečně působivou dekoraci získáte zkombinováním různých velikostí a barev.

Stolní lampy Anagram jako pocta tradičním pracovním lampám

Lampy Anagram jsou výraznými kousky designéra Sama Wellera, který se inspiruje tradičními pracovními lampami. Jejich design dokonale snoubí funkčnost s vizuální estetikou a je založen na kontrastech – robusní tělo je tvořené jemnými zaoblenými křivkami, velkorysé lesklé stínidlo z odolné oceli drží subtilní nohy z matného hliníku.

Papírové lampy Cube ve stylu japonského minimalismu

Papírová kostka na tenkých nožičkách, tak by se daly v krátkosti charakterizovat stojací i stolní lampy Cube. Jsou však mnohem zajímavější – před použitím si je musíte sami složit podobně jako japonské origami. Dodávají se totiž v minimalistickém a téměř až kapesním balení.

Samotný postup pro složení lampy je zábavný a snadno jej zvládnete pomocí přiloženého návodu.

Zajímavostí je také samotný „papír“, který tvoří stínidlo – jedná se totiž o speciální materiál vyrobený z recyklovaných PET lahví a tedy mnohem odolnější i trvanlivější než klasický papír. Můžete ho klidně otřít vlhkým hadříkem. Vizuálně a na dotek je ale od papíru téměř k nerozeznání.

Kolekce lamp LBM oslavuje krásu geometrie a jednoduchosti

Fascinace monolitickou geometrií, barvami a hrou světla a stínů je u lamp LBM patrná na první pohled. Jejich design je založený na tenkém plátu ocelového plechu, který je formován do jednoduchého utilitárního tvaru a dává mu tak výrazný charakter a uměleckou kvalitu. V několika barevných variantách oživí každý interiér.

Praktické a vizuálně čisté závěsné lampy Factor Linear Suspension

Perličkou na závěr jsou mimořádná svítidla Factor Linear. Na první pohled jednoduchá trubková konstrukce ukrývá řadu inovací. Tělo lampy je totiž otočné o 360 stupňů a můžete ho tak snadno směrovat podle potřeby – při natočení dolů vytvoříte ideální přímé světlo vhodné třeba nad jídelní stůl nebo kuchyňskou linku. A při natočení ke stropu vznikne naopak příjemné ambientní osvětlení.

Jak se vám letošní novinky líbí? My jsme z nich doslova unešení a nemůžeme se dočkat, až budeme mít příležitost je vidět v reálném použití třeba ve vašich krásných domovech, které nám často a k naší velké radosti sdílíte přes Instagram.

Přečtěte si také