Venkovní nábytek HAY: špičkový design pro zahradu i terasu

Užijte si kouzlo z venkovního posezení. Představujeme 3 ikonické kolekce venkovního nábytku HAY, které nabízí vyváženou kombinaci pohodlí, odolnosti i špičkového designu. Která je ta pravá pro vás?

Značka HAY patří nejen mezi přední výrobce nábytku a doplňků do interiéru, ale také ven. Některé kousky zahradního nábytku HAY dnes bez přehánění patří mezi designové ikony. Postupně vám představíme tři stylově odlišné kolekce a pomůžeme vybrat tu, která bude vaší zahradě nejlépe slušet.

Palissade: Ikonický design a mimořádná odolnost

Ikonické židle, lavice nebo stoly Palissade jste už určitě někde potkali. Patří totiž mezi nejoblíbenější zahradní nábytek posledních let, který nachází svoje místo v soukromých zahradách, ale také v kavárnách, restauracích či parcích.

Palissade je dílem francouzských designérů bratrů Ronana a Erwana Bouroullecových, kteří do světa venkovního nábytku vnesli svěží vítr díky svému unikátnímu přístupu. Ten spočívá v kombinaci jednoduchých geometrických linií s důrazem na maximální pohodlnost.

Výsledkem je esteticky vyvážený nábytek, který se dokonale hodí do přírodního i městského prostředí. Ať už hledáte nábytek pro svou domácí zahradní oázu klidu nebo pro rušnou kavárnu v centru města, kolekce Palissade je to pravé.

K nábytku Palissade jsou na výběr také bohaté možnosti odnímatelných podsedáků a čalounění, díky kterým budou židle a křesla ještě pohodlnější.

Nadčasová krása a odolnost oceli

Promyšlený výběr materiálů je klíčem k dlouhodobé odolnosti. Proto jsou všechny kusy nábytku vyrobeny z oceli, která nabízí ty nejlepší vlastnosti. Povrchově je ošetřena buď práškovým lakem nebo galvanizací a nemusíte se tedy bát koroze, vlivu UV záření ani mechanického opotřebení.

Hledáte důkaz odolnosti nábytku Palissade? Židle a křesla si můžete vyzkoušet přímo v Kodani před Národním uměleckým muzeem (SMK), kde již řadu let zdobí nejen okolní park, ale také fontánu před hlavním vstupem.

Díky harmonickým tvarům a barevným kombinacím se nábytek Palissade stane přirozeným doplňkem jak přírodního, tak městského prostředí. Je ideální volbou pro každého, kdo hledá špičkový a nadčasový nábytek vhodný i do náročných podmínek.

Crate: Příběh udržitelnosti a funkčnosti

Kolekce Crate je designovým skvostem s udržitelnou duší. Od svého vzniku v roce 1934, kdy ji navrhl Gerrit Rietveld, prošla tato kolekce dlouhou cestou. Dnes, v obnovené reedici značky HAY, Crate znovu ožívá v nových variantách a barevných kombinacích.

Jedinečnost nábytku Crate je založená na myšlence recyklace – původní návrh totiž vznikl z potřeby znovu použití odložených přepravních beden. Ty se už dnes sice k výrobě nábytku nepoužívají, původní myšlenka Gerrita Rietvelda ale přetrvává – jeho principy minimalizace se odrážejí ve snadné montáži a efektivním plochém balení, které usnadňuje přepravu. Crate tak oslovuje nejen milovníky designu, ale i ty, kteří hledají praktické a udržitelné řešení.

Masivní borovice a možnosti použití

Hlavní surovinou, použitou při výrobě nábytku Crate, je masivní borovice z udržitelných zdrojů. Ta nábytku dodává osobitý vzhled, přírodní krásu, ale také pevnost a odolnost. Díky povrchovému ošetření lakem na vodní bázi a několika barevným variantám se nábytek snadno přizpůsobí každému prostoru – od relaxačních zón na zahradě po interiér bytu, kde bude nevšedním designovým prvkem.

Kolekce nábytku Crate je ideální volbou pro ty, kteří hledají nábytek s dlouhodobou hodnotou a respektem k přírodě. Každý kus je unikátní a reflektuje individuální potřeby a vkus svého majitele.

Balcony: Elegance a praktičnost i do malých prostor

Balcony je další z úspěšných kolekcí zahradního nábytku bratrů Bouroullecových, který se skvěle hodí také do menších prostor. Sofistikovaná konstrukce je založená na tenkých liniích a proto nezabere tolik místa, zachovává si ale nekompromisní pevnost a odolnost.

Všimněte si štíhlých nohou, které dávají nábytku lehkost a eleganci. Hranatý design pak tvoří zajímavý konstrast s kulatými otvory na opěradlech a sedáku, které doplňují ikonický vzhled nábytku, ale mají také praktickou funkci – pomáhají totiž zpevnit celou konstrukci.

Trvanlivá ocel a nadčasové barvy

Kolekce Balcony je vyrobena z prvotřídní oceli, která je práškově lakovaná pro dlouhodobou odolnost. Můžete se tedy spolehnout, že váš nábytek bude vypadat skvěle po mnoho let. Nezáleží na tom, zda máte raději jemné nebo odvážné barvy, kolekce Balcony má pro každého něco.

Zahradní nábytek HAY pro pohodlí i osobitý styl

Kolekce Palissade, Crate a Balcony od HAY ztělesňují dokonalost v designu zahradního nábytku. Každá z nich přináší unikátní estetiku, která obohatí každý venkovní prostor. Nechte se inspirovat ikonickým zahradním nábytkem HAY a vytvořte svoje oblíbená venkovní zákoutí pro zasloužené chvíle odpočinku, která budou současně odrážet váš styl a osobnost.

Přečtěte si také