Vítáme značku HAY – ikonu moderního severského designu

Nápadité kousky plné barev a hravosti – to je dánská značka HAY. Objevte ikonu moderního skandinávského designu, pro kterou navrhují ti nejlepší ze současných designérů.

Napadlo by vás, že za značkou HAY stojí v podstatě milostný příběh? Zakladatelé a dnes již manželé Mette a Rofl Hayovi se poprvé setkali jako spolupracující designéři pro značku Gubi. Jiskra zažehla a kromě jejich životního partnerství dala v roce 2002 vzniknout také společné firmě a dnešnímu přednímu výrobci designového nábytku, svítidel a bytových doplňků.

Zakladatelé značky – Rolf a Mette Hayovi.

Jak dnes vzpomíná sama Mette Hay: „Rolf toužil založit vlastní firmu, ale obával se o svém snu mluvit. Často totiž narážel na opatrné reakce okolí, které jeho nadšení nesdílelo. Konkurence je přece obrovská“. Když ale poprvé uviděla skici a originální Rolfovi návrhy v kombinaci s jeho neuvěřitelným zápalem, bylo rozhodnuto a pustili se do společného projektu.

Značka HAY podle vlastních slov čerpá inspiraci v realitě všedního života, kterou prolíná s vlivy designu, architektury a módy. Vždy se pro každý nový kousek snaží hledat neotřelý pohled na zavedené postupy.

Hodnoty, které své nové značce od začátku Hayovi vtiskli, přetrvávají dodnes – věří totiž, že dobrý design má být dostupný pro každého. Od začátku se tedy Mette a Rolf zavázali spolupracovat s těmi nejtalentovanějšími a nejodvážnějšími designéry z celého světa a vytvářet společně prémiové produkty, které však budou díky rozumné cenové politice dostupné široké skupině zákazníků.

HAY má na svém kontě několik ikonických kousků nábytku, mezi které bezesporu patří přenosný stolek DLM nebo geometrický stolek Tray. Právě konferenční stolky jsou silnou doménou značky.

Kofi je kolekce elegantních konferenčních stolků, které charakterizují jednoduché tvary inspirované designem devadesátých let a důraz na krásné ušlechtilé materiály, jakými je masivní dřevo a nadčasové sklo.

Stylově čisté, avšak nepřehlédnutelné jsou stolní, stojací, závěsné i přenosné lampy HAY. Najdete mezi nimi i krásné designové kousky s téměř uměleckou hodnotou, kterou se může pochlubit třeba série Pao.

Závěsné lampy z kolekce Nelson jsou dílem slavného amerického designéra George Nelsona. Spatřily světlo světa již v roce 1952, ale dnes znovu vycházejí v reedici značky HAY.

Kolekce židlí, křesel a barových stoliček Hee se skvěle hodí do interiéru i ven. Oblíbený minimalistický design založený na drátěné konstrukci k HAY neodmyslitelně patří.

Neméně ikonické jsou doplňky HAY. Řady originálních koberců, doplňků ke stolování nebo třeba oblíbených květináčů Flowerpot pomohou interiér doladit k dokonalosti.

Značka HAY si získala oprávněnou pověst moderního průkopníka skandinávského designu. Nadčasový nábytek, svítidla i doplňky HAY jsou výjimečné originálním designem, prémiovou kvalitou a v neposlední řadě také řadou inovací.

Objevte celou nabídku značky HAY na eshopu DESIGNSPOT, kterou navíc neustále rozšiřujeme o další krásné kousky.

Přečtěte si také