Podzimní novinky MENU pro útulný a hřejivý domov

Objevte zbrusu nové kousky dánské značky MENU. Dekorativní svítidla, svícny a další doplňky mají jedno společné – pomohou doma vytvořit příjemnou atmosféru pro nastupující podzim.

Dekorativní lampy Ignus jako moderní náhrada svíček

Dekorativní LED lampy Ignus nabízí elegantní alternativu tradičním svíčkám. Jsou vyrobeny z tenkého a průsvitného bone china, neboli kostního porcelánu, který jim propůjčuje téměř uměleckou estetiku. Vydávají tak příjemné tlumené světlo, které lze navíc regulovat ve třech krocích pomocí stmívače. Navíc je díky vestavným bateriím neomezují nevzhledné kabely.

Lampy Ignus tvarem připomínají svíčky. Jsou k dispozici v několika tvarech a velikostech a dají se tak skvěle kombinovat.

Lampy jsou vyrobené z průsvitného kostního porcelánu, který jim propůjčuje téměř uměleckou kvalitu.

Lampy obsahují vestavný LED světelný zdroj a také baterii, takže nic nenaruší jejich vizuální čistotu.

Kolekce dekorativních doplňků Colina Kinga

Jednoduchá, sofistikovaná a umělecká. To jsou tři slova, která charakterizují celou kolekci váz, misek a dalších dekorativních předmětů Colina Kinga. Výjimečné kousky, které elegantně doplní jakýkoliv typ interiéru, okouzlí přírodními materiály, důrazem na řemeslné zpracování a nadčasovým designem.

Kolekci vytvořil exkluzivně pro značku MENU americký stylista a designér Colin King, který patří mezi nejzajímavější jména interiérového designu současnosti. Na kousky z jeho dílny narazíte u těch největších světových značek i nezávislých výrobců.

Kolekce dekoračních váz, misek a dalších předmětů vzešla z exkluzivní spolupráce značky MENU s designérem Colinem Kingem.

Mosazná mísa Taper a váza Surround z mangového dřeva okouzlí čistým geometrickým tvarem, který připomíná starověké nádoby.

Vázy Stance se hodí na větvičky nebo dlouhé stonky a jsou vyrobené z bronzové mosazi, která časem získává krásnou patinu.

Podnos Relevé patří mezi nejvýraznější prvky série. Je vyrobený z odolného akáciového dřeva, které patří mezi nejtvrdší dřeviny.

Pro mísu Rond jsou typické měkké oblé tvary a zpracování z krásného bukového dřeva.

Zarážky na knihy Converge působí spíše dojmem sochy. Sestávají ze dvou kusů lávového kamene, které najdou použití samostatně, nebo se propojí do jednoho objektu.

Minimalistické i okázalé svícny pro hřejivou domácí atmosféru

Minimalistické svícny Clip si nesou nápadnou inspiraci ze středověkých svícnů, mají však ryze aktuální a moderní výraz. Tvarově jsou jednoduché, přesto však výrazné. Najdete je ve dvou velikostech (na jednu nebo tři svíčky) a také v nástěnném provedení.

Sympatická jednoduchost svícnů Clip si nese inspiraci ze starověkých svícnů, dává jim však moderní výraz.

Svícny dodají interiéru hřejivost a útulnost. Jsou k dostání v černě lakované oceli nebo zářivé mosazi.

Svícny z kolekce Flambeau designérů ze studia Krøyer-Sætter-Lassen naopak nabízí nevtíravou okázalost a eleganci. Jsou inspirované francouzskými modernistickými svítidly a nápadně připomínají mihotavý plamen svíčky. Odrazivá zadní deska pomáhá světlo rozptylovat a odrážet do prostoru. Vzniká tak zajímavý efekt hry světla a stínu.

Zajímavým detailem je zadní deska z leštěné mosazi nebo matné oceli, která odráží světlo svíčky a vytváří zajímavý efekt.

Svícny Flambeau jsou k dostání v několika velikostech a jako nástěnná i stolní verze.

Zbrusu nové provedení oblíbených mlýnků na koření

Závěrem si necháváme nové provedení kořenek Bottle s názvem „Barley“, které vnese do kuchyně hřejivé a uklidňující barvy podzimu. Mlýnek korunuje dřevěné víčko z ořechového dřeva, které zároveň slouží k regulaci hrubosti mletí.

Nejnovější přírůstek mezi oblíbenými kořenkami MENU je varianta „Barley“ v hřejivých podzimních barvách.

Přečtěte si také