Dárky na poslední chvíli aneb netradiční designové tipy

Také ještě nemáte všechny dárky? Pokud patříte mezi ty, kteří rádi dělají radost nevšedními dary s nadčasovým přesahem, podívejte se na naše redakční tipy a třeba mezi nimi najdete ten pravý.

Mlýnky na koření Bottle značky MENU jsou dnes už prakticky povinnou součástí stylových domácností. Nevšední je ale exkluzivní edice z pláštěm z odolné oceli v tmavém bronzovém odstínu, kterou korunuje víčko z ořechového dřeva. Mimořádný kousek, kterým jistě neuděláte chybu.

Proslulé lampy Tolomeo italské značky ARTEMIDE vynikají nadčasovým a inovativním designem, který se i po 30 letech těší velké oblibě nejen mezi designovými nadšenci. Nádherný kousek, který se na moderním pracovním stole bude vyjímat.

Přenosné termohrnky To-Go Click značky STELTON mají stylový design, perfektní zpracování z oceli a patentovaný uzavíratelný systém, přes který neunikne ani kapka. Ze všech barevných variant, které dnes STELTON nabízí, stojí za povšimnutí především nadčasová a elegantní verze z leštěné oceli.

Stínidlo z opálového skla posazené na válcové základně, které dominuje výrazný otočný regulátor intenzity osvětlení – to jsou dnes už legendární designové lampy JWDA značky MENU. Nadčasový kousek, který se pod stromečkem neztratí.

Échasse je francouzský název pro chůdy a také pro kolekci elegantních váz značky MENU. Právě jakési „chůdy“ v podobě subtilního mosazného podstavce nesou těžkou hmotu skleněné vázy z kouřového skla ve tvaru kapky, se kterou tvoří zajímavý kontrast. Krásný kus ruční výroby, který má charakter sběratelského kousku.

Vrcholem minimalismu je kolekce lamp TR značky MENU. Dominuje jim rozměrná kulatá žárovka z mléčného skla s hedvábně matnou povrchovou úpravou. Žárovku drží jednoduchá základna, která je vyrobena z vysoce prémiových materiálů – elegantní broušené mosazi nebo ušlechtilého mramoru.

Přečtěte si také