TOP 11 designových dárků, kterými uděláte radost

Darujte kousek skandinávského designu. Vybrali jsme naše největší bestsellery a designové novinky, se kterými uděláte radost nejen milovníkům špičkového designu.

1. Přenosné lampy PC značky HAY

Přenosné stolní pampy PC designéra Pierra Charpina patří mezi ikony značky HAY. Jsou vyrobeny z robusního plastu a mají speciální povrchovou úpravu odolnou proti poškrábání a vodě. Skvěle se tak hodí nejen jako dekorativní lampy do interiéru, ale také jako příležitostné osvětlení na zahradu nebo terasu. Praktickým detailem je integrovaný stmívač pro regulaci intenzity světla.

2. Skleněné konvice na čaj MENU

Konvice MENU patří mezi stálice nejen o Vánocích. Je mimořádně oblíbená minimalistickým designem, který je inspirovaný tradiční asijsou zen filozofií. Všimněte si praktického sítka na čaj upevněného k silikonovému pásku, za který jej snadno po vylouhování vytáhnete nad hladinu. Konvice je k dispozici ve dvou velikostech a lze dokoupit také šikovný ohřívač na čajovou svíčku, který udrží čaj déle horký.

3. Stylové plakáty The Poster Club

Kolekce mimořádných plakátů kodaňského studia The Poster Club vznikla z exkluzivní spolupráce s řadou zavedených i začínajících umělců z celého světa. Moderní a prémiové kousky, které se hodí do každého typu interiéru potěší celou řadou krásných motivů, vysokou kvalitou tisku a také dárkovým balením v hedvábném papíru a elegantním černém tubusu.

4. Mlýnky na koření značky MENU

Kořenky MENU nesmí chybět v žádné stylové kuchyni nebo jídelně. Jsou oceňované pro jednoduchý a čistý design inspirovaný tvarem lahve a také kvalitním zpracováním ze speciálního plastu, který vydrží i méně šetrné zacházení. Namleté koření se sype z horní části mlýnku, takže na stole nezůstanou nežádoucí stopy. Samozřejmostí jsou kvalitní keramické mlecí kameny uvnitř a možnost nastavit hrubost mletí podle potřeby.

5. Termohrnky To-Go od STELTON

Termohrnky To-Go Click dánské značky STELTON udrží nápoj horký až 12 hodin, takže zahřejí i při té nejdelší procházce horkou kávou, čajem nebo svařákem. Šikovný patentovaný uzávěr umožňuje pít bez nutnosti odšroubovat víčko. Termohrnky mají stylový čistý design, jsou vyrobené z odolné oceli a lakované do celé palety krásných barev, včetně speciální kolekce s oblíbenými Mumínky.

6. Doplňky ke stolování HAY

Značka HAY představila kolekci stylových doplňků, které se budou na jídelním nebo kuchyňském stole vyjímat. Jsou vyrobené z odolného borosilikátového skla, takže lecos vydrží. French press, sady hrnků nebo nevšední podstavec na zákusky nebo vánoční cukroví z této kolekce jsou výjimečné pestrými barvami, které vnesou do kuchyně optimismus a veselou náladu.

7. Přenosná lampa Carrie od MENU

Lampy Carrie bezesporu patří mezi ikonické skandinávské kousky. Skvěle se hodí jako dekorativní svítidlo, které oživí dlouhé zimní večery příjemným a měkkým osvětlením podobným hřejivému světlu svíčky. Lampu navíc snadno přenesete kamkoliv, kde si zrovna potřebujete posvítit. Obsahuje stmívač a na vestavnou baterii zvládne svítit až 10 hodin bez připojení ke zdroji napájení.

8. Dekantační karafa na víno MENU

Dekantér je doslova povinnou součástí výbavy každého milovníka dobrého vína. Víno se díky němu otevře, provzdušní a také zbaví nežádoucích tónů. Skleněný dekantér MENU umocní zážitek z vína a doprovodí ho zajímavou vizuální podívanou – karafu připevníte za hrdlo lahve vína a opatrně jej otočíte vzhůru nohama. Víno tak bude efektně stékat po stěnách karafy a celý proces tak proběhne v několika okamžicích. Víno pak můžete stylově nalévat přímo z karafy.

9. Oceňované termosky STELTON

Termoska STELTON je právem označována jako designová ikona. Od roku 1977, kdy přišla na světlo světa, se stala absolutním bestsellerem této dánské značky a dnes témeř nenajdete severskou domácnost, kterou by termoska s označením EM77 nezdobila. Na svém kontě má řadu prestižních designových ocenění, je ale také mimořádně praktická – nápoj udrží horký mnoho hodin a díky odolnému plastu se hodí do domácnosti, ale také na cesty.

10. Látková taška Weekend od HAY

Všestranné látkové tašky Weekend patří mezi kousky, které je dobré mít vždy při sobě. Snadno je složíte do malého balíčku, ale když jsou potřeba, nabídnou neuvěřitelně velkorysý prostor ideální třeba na velký nákup, sportovní potřeby nebo výbavu na víkendový výlet. Tašky jsou vyrobené z hrubého a odolného plátna z recyklované bavlny a k dispozici v několika stylových barvách.

11. Župany a papuče značky HAY

Župany a papuče Waffle nebudete chtít sundat. Jsou vyrobené z měkké a savé bavlny s trojrozměrnou vaflovou strukturou, díky které jsou příjemně měkké a hebké na dotek. V chladných dnech zahřejí a díky stylovým barevným kombinacím v nich můžete vyrazit klidně i na módní přehlídku.

Nevybrali jste si? Mrkněte také do našeho vánočního rozcestníku, kde najdete spoustu dalších designových tipů.

Přečtěte si také